- Zjistěte, jak se vaří poctivé pivo
- Odhalte tajemství správného čepování piva
- Načepujte si hladinku, šnyt i mlíko
- Vychutnejte si tři hodiny pivovarského zážitku
- Individuální návštěvníci mají možnost absolvovat školu čepování vždy 1. sobotu v měšíci od 14:15 hodin.
Kozla škola čepování začíná prohlídkou pivovaru, během které se dozvíte vše o historii pivovaru a výrobě poctivého velkopopovického piva. Poté se sami postavíte za výčep na historické varně.

Starat se o vás budou pivovarští odborníci, kteří vám nejprve vysvětlí, jak poznat kvalitní pivo a jak o něj správně pečovat. Zjistíte, jak správně čepovat „na hladinku“ nebo co se skrývá pod názvy „čochtan“, „šnyt“ či “mlíko“. Také ochutnáte dva druhy Velkopopovického Kozla a samozřejmě si pod odborným dohledem sami vyzkoušíte poctivé pivo načepovat. Závěrem každý účastník obdrží certifikát o absolvování školy čepování, tzv. Kozlův výuční list.
Pokud jste alespoň desetičlenná parta přátel, pak si rezervujte svůj vlastní soukromý termín kdykoliv během otevírací doby.
Pokud chcete jít v menší skupince, pak přijďte vždy první sobotu v měsíci ve 14:15 hodin do Návštěvnického centra. Doporučujeme si zakoupit vstupenku předem, prostřednictvím online prodeje.
Maximální kapacita zážitkového programu je čtyřicet osob a je určen výhradně pro starší 18 let. Délka programu je tři hodiny, včetně prohlídky pivovaru. Cena je 350 Kč za osobu a zahrnuje i konzumaci Velkopopovického Kozla.

