Camembert zapečený v listovém těstu

https://www.youtube.com/watch?v=tudYrUZH6Jk
Ingredience: 
3 ks camembertu á 125g
1 balení listového těsta
1-2 vaječné žloutky na potření těsta
pečicí papír
0,1 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
18 ks žampionů
4 lžíce přepuštěného másla
4 menší šalotky
1 lžička nasekaného tymiánu a rozmarýnu
100 g vlašských ořechů
sůl
pepř sůl, pepř
Postup: 

V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Zvýšíme teplotu a přidáme zbývající máslo. Na něm orestujeme nadrobno nasekané ořechy a žampiony, které předtím očistíme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Když jsou opečené, přidáme do pánve bylinky. Přilijeme pivo, přivedeme k varu a přebytečnou tekutinu odvaříme do husté konzistence. Odstavíme z tepla a dáme zachladit. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

 

Z listového těsta vyválíme plát a nakrájíme na velikost zhruba 15 x 15 cm. Pokud máme větší průměr sýra, zvětšíme i plátky těsta, aby se nám camembert dobře zabalil a těsto drželo tvar.

Vychlazený camembert vodorovně prořízneme ostrým nožem na dvě kolečka. Listové těsto potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed položíme polovinu sýra. Přidáme na ni ořechy, houby, šalotku, máslo a koření, přikryjeme druhou polovinou sýra a zalijeme pivem. Sýr do těsta zabalíme jako do šátku, cípy spojíme na vrcholu a stiskneme.

Takto připravené sýry vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Položíme na rozpálený gril a grilujeme stranou od přímého žáru asi 12 až 15 minut.