Dušená žebírka na grilu

https://www.youtube.com/watch?v=vqo-U8j6Vcg
Ingredience: 
1,8 kg vepřových žeber
sůl
pepř
1,5 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
1,5 l drůbežího vývaru
10 g mořské soli
4 lžíce rostlinného oleje
2 cibule
6 stroužků česneku
20 kuliček černého pepře
10 kuliček nové koření
1 hvězdička badyánu
3 celé skořice
1 žíce mletého zázvoru
5 sušených červených chilli papriček
Postup: 

Očištěná žebra osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme ve velkém kastrolu. Do rozpáleného oleje vložíme žebírka a důkladně opečeme ze všech stran. Poté, přidáme oloupané cibule, překrojené napůl, nové koření, skořici, badyán, zázvor, chilli papričky a nakonec plochou stranou nože mírně rozmáčknuté stroužky česneku. Krátce orestujeme a zalijeme pivem. Přivedeme k varu, zalijeme vývarem a kastrol zakryjeme poklicí.

Vaříme, dokud maso nezměkne, tj. asi 1,5 hodiny dle kvality masa.

Pokud se vám nechce tak dlouho udržovat oheň v grilu, můžete si žebra uvařit doma na sporáku.

Poté žebra vyjmeme a necháme vychladnout. Studená žebra dle potřeby a chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Grilujeme na obou stranách až do hnědé a křupavé kůrky, asi 2 až 3 minuty.