Hovězí pupek marinovaný v pivu

https://www.youtube.com/watch?v=TpoEOuMP4z4
Ingredience: 
1 kg hovězího pupku (flank steak)
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
125 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11
125 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 kávová lžička pomerančové kůry
1 kávová lžička citrónové kůry
4 kuličky černého pepře
1 snítka rozmarýnu
mořská sůl
Postup: 

V hmoždíři rozdrtíme pepř, sůl, nahrubo nasekaný česnek a sdrhnuté lístky rozmarýnu. V nerezové nebo plastové misce smícháme pivo, olivový olej, citrusové kůry, jemně nasekaný zázvor a podrcené koření s česnekem. Přidáme špetku soli a vše dobře promícháme.

Hovězí pupek vložíme do přiměřeně velké nádoby a zalijeme marinádou tak, aby bylo maso ponořené a její chuť tak všude dobře pronikla. Zakryjeme fólií a dáme do ledničky na 6 až 12 hodin. V polovině této doby maso otočíme, aby se marinovalo rovnoměrně.

 

Namarinované maso grilujeme z obou stran po 7 minutách, aby bylo středně propečené a uvnitř mírně krvavé. Pokud máte maso radši propečenější, grilujte ještě o pár minut déle.

Než začneme maso porcovat, necháme pupek ještě 4 minuty odpočinout, aby z něj nevytekla všechna šťáva. Osolíme, dle potřeby opepříme a pokapeme olivovým olejem.